Jaksomedian palvelut

Ideoimme, käsikirjoitamme ja toteutamme podcasteja kaikille, joilla on sanottavaa.

Jaksomedia on tuotantoyhtiö, joka tekee fiksuja podcasteja kaikille joilla on asiaa. Näppimme ovat pelissä useiden kymmenien podcastin kanssa, mutta olemme tehneet muita audiosisältöjä, kuten radiosarjoja Ylelle ja originaalisarjoja Storytelille

Pääsääntöisesti ohjelmat äänitetään studiollamme Helsingin keskustassa, mutta voimme järjestää äänityksiä myös muualla – olemme äänittäneet livepodcasteja muun muassa hotellin baarissa ja teknologiakonferenssissa sekä jaksoja kuorma-auton kyydissä ja Suomi-Areenassa.


Tapoja tehdä podcast Jaksomedian kanssa

Olemme olleet eniten hyödyksi, kun yhdistämme kokemuksemme, näkemyksemme ja osaamisemme podcasteista asiakkaan ymmärrykseen siitä, kenet hän haluaa ohjelmalla tavoittaa. Koska erilaisilla asiakkailla on erilaisia tarpeita, on meilläkin useita malleja podcast-maailman haltuunottoon.

1. Avaimet käteen

Olet varma, että haluaisit tehdä podcastin, mutta siitä eteenpäin asiat käyvät sumeiksi. Ei hätää! Me huolehdimme kaikesta.

Suunnittelemme yhdessä kanssasi koko sarjan konseptin ja yksittäisten jaksojen sisällön. Tuotannon aluksi tehdään pilottijakso, jonka perusteella tuunataan muun sarjan toteutusta. Lisäksi neuvomme teille, miten podcasteja markkinoidaan ja pidämme ohjelman vakio-osallistujille esiintymiskoulutuksen, jos sellaista toivotaan.

Sen jälkeen hoidamme loputkin asiat, joita vaaditaan podcastin tekemiseen. Valmistelemme käsikirjoitukset, keräämme taustatiedot ja buukkaamme vieraat. Toimitamme podcastille kansikuvan sekä siihen sopivat promootiomateriaalit, tunnus­musiikin ja äänisuunnittelun. Vastaamme sisällöstä, äänityksistä ja markkinointimateriaalin tuottamisesta.

Voimme tuottaa ohjelmaan myös erillisiä inserttejä, jotka monipuolistavat keskustelua. Tarvittaessa järjestämme äänityksiin etäyhteyden, jotta studiokeskusteluun pääsee osallistumaan myös muualta Suomesta tai Suomen ulkopuolelta. Mikäli ohjelmalle tarvitaan ulkopuolinen juontaja, voimme etsiä sopivan henkilön (esiintyjien korvaukset laskutetaan erikseen).

Pakettiin kuuluu tietenkin huolellinen leikkaus muokkauskierroksineen sekä laadukas jälkituotanto. Vastaamme podcastin julkaisemisesta ja jakelusta kaikkiin podcast-palveluihin, kuten Spotify sekä Applen ja Googlen podcast-palvelut. Lisäksi pääset näkemään analytiikkaa kuuntelumääristä ja kerromme, mitä luvut tarkoittavat.

Ota yhteyttä, jos avaimet käteen -malli kiinnostaa.

2. Studiopaketti

Tiedät millaisen podcastin haluat tehdä sekä kuinka sen jakelusta ja markkinoinnista huolehditaan, mutta tarvitset apua ohjelman tekniseen toteuttamiseen.

Huolehdimme äänityksistä studiossamme, minkä jälkeen ensin leikkaamme ohjelman ohjeistuksesi mukaan ja sen jälkeen huolehdimme siitä, että valmis jakso kuulostaa hyvältä. Vastaamme myös ohjelman julkaisemisesta sekä jakelusta kaikkiin podcast-palveluihin, ja saat analytiikkatietoa ohjelman menestyksestä. Tarvittaessa voimme toteuttaa studiopaketin etä-äänityksinä.

Ota yhteyttä, jos Studiopaketti kiinnostaa.

3. Ääni kuntoon

Olet jo alkanut tehdä omaa ohjelmaa eli osaat suunnitella, leikata, markkinoida ja julkaista podcastia, mutta nyt haluat sen kuulostavan paremmalta kuin mihin omat rahkeesi riittävät. Tai ehkä olet tyytymätön siihen, miltä etänä äänittämäsi ohjelma kuulostaa.

Palvelu sisältää kaksi osaa, neuvomisen ja jälkituotannon. Aluksi äänituottajamme neuvoo sinua parhaan mahdollisen äänitysjäljen aikaansaamisessa ja äänityksen jälkeen hän hienosäätää tallenteen äänentasot kohdilleen sekä toimittaa julkaisuvalmiin äänitiedoston sinulle.

Ota yhteyttä, jos ääni kuntoon -malli kiinnostaa.

4. Tarinallinen podcast

Ihailetko sellaisia podcasteja kuin This American Life, Reply All tai Invisibilia? Niin mekin – onhan kyseessä audion kuningaslaji, ohjelmat joissa kerrotaan tositarinoita rikkaan äänisuunnittelun tukemana. Haluaisitko tietää, miten asiakkaasi reagoisivat, kun he kuulisivat jotain tämänkaltaista ohjelmaa suomeksi?

Meillä on faktuaalisen tarinankerrontapodcastin tuotantoon vaadittavia ideoita ja osaamista. Mutta varoituksen sana! Tarinallisen podcastin tekeminen vaatii aikaa, rahaa ja luovia vapauksia tekijöille. Sitä ei voi toteuttaa nappia painamalla. Kaikki tuotantomme tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa, mutta tässä mallissa sinun on luotettava meihin huomattavan paljon.

Jos emme onnistuneet säikäyttämään sinua vaan haluat yhä tietää lisää, mahtavaa: ota yhteyttä ja kerro, että tarina-malli kiinnostaa.

5. Koulutukset, workshopit ja konsultointi

Kenties haluat huolehtia podcastin tekemisestä itse, mutta tahtoisit suunnitella sen sisällön asiantuntijoiden kanssa. Tai pohdit vielä, olisiko podcast sopiva väline ja millainen sarjan sisältö voisi olla.

Järjestämme etänä koulutuksen, jolla käsitellään podcastien vahvuuksia ja heikkouksia, erilaisia ohjelma­konsepteja ja käydään läpi käytännön seikkoja, jotka on syytä huomioida omaa sarjaa aloittaessa.

Ota yhteyttä, jos podcast-koulutus kiinnostaa.

Mikäli podcast-innostus kasvaa, järjestämme jatkoksi kolme tuntia kestävän workshopin. Sen mittaan suunnittelemme yhdessä podcastille konseptin, joka kertoo mistä ohjelmassa on kyse, kenelle sitä tehdään ja millainen jaksojen sisältö on.

Ota yhteyttä, jos sisältöworkshop kiinnostaa.

Mikäli tarvitset vapaamuotoisempaa konsultointia podcastin sisällön ideointiin tai kehittämiseen, älä epäröi ottaa yhteyttä.


Tarvitsen jotain muuta

Sivuiltamme löytyvästä taulukosta voit vertailla eri tuotantomallien sisältämiä palveluita ja ominaisuuksia.

Mikäli valitsemastasi tuotantomallista puuttuu tarvitsemiasi ominaisuuksia, voimme lisätä ne juuri sinulle sopivaksi räätälöityyn kokonaisuuteen – on siis mahdollista sisällyttää esimerkiksi Tekniikka-pakettiin podcastin tunnusmusiikki, jaksokohtaisten markkinointimateriaalien tuottaminen ja juontajien sparraussessio.

Olemme huomanneet, että vaikka tarpeet vaihtelevat, muutama asia pysyy totena: aina kannattaa tehdä kerralla tuotantokausi eli 8–12 jaksoa. Lyhyet sarjat voivat olla tekijöilleen hauskoja kokeiluja, mutta tulosten aikaansaaminen viestinnässä tai markkinoinnissa on niillä lähes mahdotonta. Jos tuotantokausi tuntuu liian isolta sitoumukselta, voit tilata meiltä esimerkiksi podcast-workshopin tai podcast-sarjan pilottijakson.


Podcastit ovat erityinen rakkautemme ja haluamme viedä koko alaa eteenpäin. Siksi yksi palveluistamme on Jakso.fi, joka kerää yhteen paikkaan kaikki suomalaiset podcastit, suosittelee hyvää kuunneltavaa kaikkialta maailmasta ja on podcastien tekijöiden yhteisö. Sen vuosittainen voimainponnistus on kaikille podcastien tekemisistä kiinnostuneille tarkoitettu Jaksohali-festivaali, joka järjestetään helmikuussa.


PS: Meistä vuosi 2021 on podcastien vuosi, kuten olemme sanoneet, kröhöm, vuodesta 2016 saakka