Palvelut

Ideoimme, konseptoimme, käsikirjoitamme ja tuotamme podcasteja kaikille, joilla on sanottavaa.

Jaksomedia on tuotantoyhtiö, joka tekee fiksuja podcasteja kaikille joilla on asiaa. Näppimme ovat pelissä aika monen podcastin kanssa, mutta olemme tehneet muita audiosisältöjä, kuten radiosarjoja Ylelle ja originaalisarjoja Storytelille. Eniten meistä on hyötyä, kun yhdistämme kokemuksemme ja näkemyksemme podcasteista asiakkaan ymmärrykseen siitä, kenet hän haluaa ohjelmalla tavoittaa.


Tapoja tehdä podcast Jaksomedian kanssa

Avaimet käteen -malli

Tiedät miksi haluatte tehdä podcastin, mutta miten saavuttaa tavoitteet? Me autamme. Suunnittelemme yhdessä kanssasi koko sarjan konseptin ja yksittäisten jaksojen sisällön. Sen jälkeen me huolehdimme lopusta.

Teemme käsikirjoitukset, taustatoimitamme ja buukkaamme vieraat. Hankimme ohjelmalle visuaalisen ilmeen ja tunnusmusiikin. Vastaamme sisällöstä, äänityksistä, laadukkaasta jälkituotannosta, julkaisemisesta ja jakelusta kaikkiin podcast-palveluihin. Lisäksi toimitamme analytiikkaa podcastin kuuntelumääristä.

Jos tämä malli kiinnostaa, ota yhteyttä!

Tee se itse -malli

Tiedät millaisen podcastin haluat tehdä, mutta tarvitset apua sen tekniseen toteuttamiseen. Huolehdimme äänityksistä studiossamme ja jälkituotannosta eli leikkaamisesta ja miksaamisesta. Vastaamme myös ohjelman julkaisemisesta ja jakelusta kaikkiin podcast-palveluihin.

Jos tämä malli kiinnostaa, ota yhteyttä!

Koulutus ja konseptointi

Kenties haluatte huolehtia podcastin tekemisestä itse, mutta tahtoisitte suunnitella sen sisältöä asiantuntijan kanssa. Tai pohditte vielä, olisiko podcast teille sopiva väline ja millainen sen sisältö voisi olla.

Koulutamme tiimisi tekemään podcasteja itse. Puolen päivän kurssilla käsitellään podcastien vahvuuksia ja heikkouksia, ohjelmakonsepteja, audiotarinankerrontaa sekä opitaan käytännön taitoja, joilla saatte oman podcast-tuotantonne hyvään alkuun.

Usein koulutuksen jälkeen on hyvä järjestää workshop, kunhan ideat ovat ehtineet hautua ainakin muutaman päivän verran. Kahden–kolmen tunnin mittaisen työpajan tuloksena teillä on valmis mediakonsepti oman sarjan tai sarjojen tekemiseen.

Jos tämä malli kiinnostaa, ota yhteyttä!


Podcastit ovat erityinen rakkautemme ja haluamme viedä koko alaa eteenpäin. Siksi yksi palveluistamme on Jakso.fi, joka kerää yhteen paikkaan kaikki suomalaiset podcastit, suosittelee hyvää kuunneltavaa kaikkialta maailmasta ja on podcastien tekijöiden yhteisö. Sen vuosittainen voimainponnistus on kaikille podcastien tekemisistä kiinnostuneille tarkoitettu Jaksohali-festivaali, joka järjestetään helmikuussa.

Meistä on myös aina kiva jutella podcasteista. Joten halusitpa sitten tilata ohjelman avaimet käteen -periaatteella tai ihan vain vinkkejä oman show’n tekemiseen, ota yhteyttä ja jutellaan.

Maailmalla ja tietenkin myös Ruotsissa podcastien suosio on jo jokin aika sitten räjähtänyt. Se johtuu sitä, että älypuhelimien yleistyttyä yhä useampi ihminen on huomannut, että podcastien avulla monesta asiasta arjessaan — kuten nyt työmatkoista ja pyykkien lajittelusta — saa paljon hauskemman. Silti podcasteja kuunnellaan keskittyneesti, ja kuuntelijoilla on niihin henkilökohtainen suhde.

Meistä vuosi 2019 on podcastien vuosi, kuten olemme sanoneet kröhöm vuodesta 2016 saakka