Keitä me olemme?

Olli Sulopuisto

Olli Sulopuisto (olli@jaksomedia.fi / @osulop / +358 50 355 4767) on Jaksomedian perustaja ja atk-teemoista pitkään kirjoittanut vapaa toimittaja, joka ajautui podcastien pariin ja sai sittemmin pilkkanimen podcast-keisari. Parasta juuri nyt on Connor Ratliffin Dead Eyes, joka osoittaa että täysin mitättömän asian ympärille voi rakentaa erittäin luontevasti todella hauskan sarjan ilman että se tuntuu vitsin venyttämiseltä.

Ippi Arjanne (ippi@jaksomedia.fi / +358 45 7832 7733‬) on Jaksomedian tuottaja, joka tuli podcastien pariin radiosta. Aikaisemmin Ippi on työskennellyt toimittajana etupäässä Ylen eri kanavilla ja toimituksissa. Tärkeitä juttuja Ipille ovat soitinten, etenkin basson, soittaminen ja tanssiminen, vähiten tärkeitä taas luisteluhiihto, anjovis ja säikäyttäminen (leffoissa ja elämässä). Ihmisten käyttäytyminen on Ipin mielestä superkiinnostavaa, ja sitä tarkastelee kutkuttavasti Mars-simulaatiosta kertova podcast The Habitat.

Arttu Hirvonen (arttu@jaksomedia.fi) on Jaksomedian äänituottaja ja editori, sekä vapaa-aikanaan kikkailija. Hänellä on enimmäkseen positiivinen suhde musiikkiin, ja käyttääkin aikaansa sen parissa. Muihin parhauksiin Artun mukaan lukeutuvat pelaaminen, elokuvien katsominen ja unelmointi. Jos biisinkirjoittajien keskustelu biisien kirjoittamisesta kiinnostaa, kuuntele Sodajerker-podcastia.

Juha Jaakkola (juha@jaksomedia.fi) on Jaksomedian audio lead, äänituottaja, editori ja Ollin sanoin hinkkaaja (se oli kaikella rakkaudella sanottu! –Olli). Kysy Juhalta mikrofoneista etkä pääse toviin irti. Podcasteissa kiinnostavaa on tällä hetkellä Everything is Alive, koska ketäpä ei kiinnostaisi lamppujen sielunelämä.

Emil Johansson (emil@jaksomedia.fi / ‭+358 40 774 2643‬) on Jaksomedian tuottaja, jolla on aiempaa kokemusta muun muassa Radio Helsingistä, Yleltä ja Long Playstä. Hän on sarjakuvanörtti ja suuri kauhukulttuurin ystävä. Tällä hetkellä Emil on koukussa huijaritarinoihin, joista suosituksena The Dropout: startup-unelma, joka kääntyi nopeasti painajaiseksi.

Juuso Lukkari (juuso@jaksomedia.fi / ‭+358 40 515 3652‬) on kulttuurituottajaksi valmistunut Jaksomedian tuottaja. Hän elää sarjakuville, scifille, sateisille päiville ja tunteita herättäville kokemuksille. Jonain päivänä hän tuottaa maailman parhaan fiktiopodcastin. Siihen asti titteliä saa kantaa Wolverine.

Ville Perttula on Jaksomedian tuottaja, joka on vapaalla ja palaa työhön tammikuussa 2022. Hän on työskennellyt aiemmin taloustoimittajana Markkinointi & Mainonnan ja Kauppalehti Option toimituksissa. Ville innostuu yhteiskunnallisista ilmiöistä, seuraa tarkalla silmällä talousuutisia ja viettää aikaansa musiikin ja pelien parissa. Villen mielestä BBC:n The Inquiry on podcast, jota jokaisen pitäisi kuunnella.

Noora Mattila (Kuva: Alex Campion)

Noora Mattila on Jaksomedian tuottaja, joka on kirjoitusvapaalla ja palaa työhön maaliskuussa 2022. Hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa, Kodin Kuvalehdessä, Nuori Voima -lehden päätoimittajana sekä vapaalla jalalla muun muassa Seattlessa. Nykyään Noora asuu Suomen Seattlessa eli Porissa. Myös suomalaisista podcasteista löytyy paljon kultaa: Nooran suosikkeja ovat muun muassa Julia Thurenin Melkein kaikki rahasta, Erkka Mykkäsen Kirjoittamisesta, kaikki mitä Antti Holma tekee sekä oman firman Vammaiskultti, jonka pitäisi olla pakollista kuunneltavaa kaikille.


Jaksomedian graafisesta ilmeestä kiitokset kuuluvat seuraaville: Pekka Nikrus suunnitteli logon ja Kilda teki sen pohjalta graafisen ilmeen sekä monia asiakkaiden podcastien logoista. Studiovalokuvamme ovat Laura Ojan ottamia. Sivuston pohjana toimii Tabor-teema.