Palvelut

Ideoimme, konseptoimme, käsikirjoitamme ja tuotamme podcasteja kaikille, joilla on sanottavaa.

Jaksomedia on tuotantoyhtiö, joka tekee fiksuja podcasteja kaikille joilla on asiaa. Näppimme ovat pelissä aika monen podcastin kanssa. Osan olemme tuottaneet avaimet käteen -periaatteella, osassa on tehty enemmän yhteistyötä asiakkaan kanssa, osassa vastaamme lähinnä tekniikasta tai jälkituotannosta.

Podcastit ovat erityinen rakkautemme ja haluamme viedä koko alaa eteenpäin. Siksi yksi palveluistamme on Jakso.fi, joka kerää yhteen paikkaan kaikki suomalaiset podcastit, suosittelee hyvää kuunneltavaa kaikkialta maailmasta ja on podcastien tekijöiden yhteisö.

Meistä on myös aina kiva jutella podcasteista. Joten halusitpa sitten tilata ohjelman avaimet käteen -periaatteella tai ihan vain vinkkejä oman show’n tekemiseen, ota yhteyttä ja jutellaan.

Maailmalla ja tietenkin myös Ruotsissa podcastien suosio on jo jokin aika sitten räjähtänyt. Se johtuu sitä, että älypuhelimien yleistyttyä yhä useampi ihminen on huomannut, että podcastien avulla monesta asiasta arjessaan — kuten nyt työmatkoista ja pyykkien lajittelusta — saa paljon hauskemman. Silti podcasteja kuunnellaan keskittyneesti, ja kuuntelijoilla on niihin henkilökohtainen suhde.

Meistä vuosi 2019 on podcastien vuosi, kuten olemme sanoneet kröhöm vuodesta 2016 saakka


Palvelut

Malli: ”Kaikki”

Sinä määrittelet tavoitteet, me teemme kaiken. Tuotamme julkaisuvalmiin podcastin logoineen ja musiikkeineen. Konseptoimme, käsikirjoitamme, taustatoimitamme, buukkaamme vieraat sekä teemme mahdolliset insertit. Vastaamme sisällöstä, äänityksistä ja laadukkaasta jälkituotannosta. Räätälöimme työnjaon tarpeesi mukaan.

Malli: ”Tee se itse”

Konseptoimme podcastin yhdessä, sisällöntuotannosta vastaatte itse. Huolehdimme äänityksistä studiossamme ja jälkituotannosta: editoinnista, jinglestä ja miksauksesta, ja toimitamme teille julkaisuvalmiin podcastin.

Malli: ”Startti”

Koulutamme tiimisi tekemään podcasteja itse. Neljän tunnin kurssilla käsitellään podcast-konsepteja, audiotarinankerrontaa sekä opitaan käytännön taitoja, joilla saatte oman podcast-tuotantonne lähtemään hyvään alkuun.


Tekijät

Olli Sulopuisto (Kuva: Matti Kajaste)Olli Sulopuisto on Jaksomedian toinen perustaja ja atk-teemoista pitkään kirjoittanut vapaa toimittaja, joka ajautui podcastien pariin ja sai sittemmin pilkkanimen podcast-keisari.  Ja jos kuuntelet ensi viikolla vain yhden podcastin, sen kannattaa olla Mystery Show.

Veera Luoma-aho on Jaksomedian toimitusjohtaja, Buster-veneilijä ja jalkapalloilija, joka vaihtoi narratiivisen journalismin podcasteihin. Veeran podcast-suositus on Esther Perelin maaginen ja – jopa podcastiksi – häkellyttävän intiimi pariterapiapodcast Where Should We Begin.

Juha Jaakkola on Jaksomedian head of audio, äänituottaja, editori ja Ollin sanoin hinkkaaja (se oli kaikella rakkaudella sanottu! –Olli). Kysy Juhalta mikrofoneista etkä pääse toviin irti. Podcasteista tällä hetkellä pinnalla New York Timesin kylmäävä Caliphate, Isisin hirmuvallan ruuminavaus, tutkivan journalismin voimannäyttö ja sydäntäsärkevä tarinakudelma.

Otto Ahoniemi on Jaksomedian tuottaja eli ihminen, joka kirjoittaa, juontaa, äänittää ja leikkaa podcasteja. Hän edustaa podcast-natiivia sukupolvea, jolle mikään audioon liittyvä ei ole vierasta, paitsi ehkä frekvenssimodulaatio. Oton podcast-suositus on Reply All.


Jaksomedian graafisesta ilmeestä kiitokset kuuluvat seuraaville: Pekka Nikrus suunnitteli logon, Kilda teki sen pohjalta graafisen ilmeen sekä monia asiakkaiden podcastien logoista, valokuvat otti Matti Kajaste ja sivuston pohjana toimii Tabor-teema.